Energiebesparing in huis (6 tips)

Energiebesparing wordt steeds belangrijker. Het is een onderwerp dat een alsmaar grotere rol gaat spelen in ons dagelijks leven. Kijk de kranten, je nieuwsapp en je social mediakanalen er maar op na: de ontwikkelingen gaan ontzettend snel. Er worden razendsnel nieuwe producten en technieken ontwikkeld waarmee we het milieu ontzien en dat is natuurlijk een goede doelstelling. Maar het bewust omgaan met je eigen energieverbruik is niet alleen goed nieuws voor het milieu want ook voor je eigen portemonnee kunnen energiebesparende maatregelen erg vriendelijk zijn. En het is vaak eenvoudiger dan je denkt. Daarom vind je in dit blogbericht 6 energiebesparende tips waar je thuis mee kan starten.

Energiebesparing tip 1: stap over op LED-verlichting

Nog steeds gebruiken te veel mensen ouderwetse gloeilampen of halogeenlampen. Compleet onnodig! Want LED-verlichting gaat langer mee en is tot wel 85% zuiniger ten opzichte van een gloeilamp. En voor ‘de leuke, nostalgische uitstraling’ van een gloeilamp hoef je het ook niet te doen, want zelfs daar is rekening mee gehouden.

Energiebesparing tip 2: vermijd apparaten die veel stroom gebruiken

Is een apparaat aan vervanging toe? Vervang het dan voor een energiezuinige variant, te herkennen aan het meest gunstigste energielabel. En laat je niet verleiden door een A+ label want ondanks dat het lekker klinkt is A+++ natuurlijk veel beter. Verdiep je er dus van te voren in want dat loont achteraf.

Energiebesparing tip 3: investeer in een zonneboiler

Zonne-energie is gratis dus maak er slim gebruik van. Een zonneboiler van HR solar is bijvoorbeeld een verstandige investering waarmee je aan het eind van de rit een hoop geld bespaart. Deze zonneboiler is overigens ook goed te combineren met een CV-ketel.

Energiebesparing tip 4: plaats een doorstroomboiler

Plaats een doorstroomboiler in bijvoorbeeld de keuken of tweede badkamer. Hierdoor hoeft het water vanaf de ketel niet een onnodig lange afstand af te leggen maar wordt het water direct verwarmd.  Lage investering, energiebesparend en comfort verhogend.

Energiebesparing tip 5: wees altijd bewust van je energieverbruik

Start met het monitoren van grote apparaten. Klinkt als het intrappen van een open deur maar toch is het voor veel mensen lastig om hun energieverbruik goed in kaart te brengen. Gelukkig hebben wij daar handige tools voor, bijvoorbeeld door middel van een app die je inclusief alle toebehoren bij ons kunt aanschaffen of kan huren!

Energiebesparing tip 6: gebruik een programmeerbare thermostaat

Met een slimme thermostaat bepaal je vooraf wanneer je verwarming aan en uit gaat. Handig wanneer je vaak vergeet om je verwarming uit te zetten. En als je gebruik maakt van een app om je energieverbruik in de gaten te houden, geeft een slimme thermostaat waardevolle gegevens door om op die manier nauwkeurigere analyses te maken.

Meer weten?

Wil je meer weten? Bijvoorbeeld of er nog meer manieren zijn om jouw huis energiezuiniger in te richten? Neem dan contact met ons op, dan vertellen we je er meer over.

Jamie

Ik kom je graag helpen

Stuur een bericht